Björkhagens skola i media

Björkhagen i Media

Här är externa länkar, artiklar och reportage som handlar om Björkhagens skola.

Inflikat

• Björkhagens skolas rektor Ingela Fondin medverkade i SR:s direktsändning av kanalen P1:s program Studio etts undersökning av kaosklassen. Lyssna till programmet här.
  • Jan Björklund besökte elever och lärare på Björkhagens skola i Stockholm. Skolministern valde att besöka Björkhagen för att han ville besöka en kommunal skola med goda resultat på de nationella proven i åk 3 i läsförståelse. Under besöket deltog han på en lektion med högläsning i årskurs 2. Han träffade också lärare från F-3 för att höra hur vi på Björkhagens skola arbetar för att nå så goda resultat i läsförståelse. Med på besöket var också Lotta Edholm, skolborgarråd i Stockholms stad.

Björklund berättade där om det utökade Läslyftet, som innebär att även lärare som undervisar i andra ämnen än svenska, till exempel historia och kemi, ska utbildas i att lära ut läsförståelse

• Måndag 7 april var Sveriges radio  med på en bibliotekslektion med 3C hos Anne-marie Roos Retourné. Därefter blev både Anne-marie och klassens lärare Lisa Fondin intervjuade om hur de ser på/arbetar med digital läskunnighet. De besökte oss med anledning av att Biblioteksföreningen kommer att släppa en rapport om hur skolor arbetar med den digitala läskunnigheten. Inslaget  sänds på torsdag 10 april kl. 7:46 på P1 i Kulturnytt.